• pozivnica 2018
  • koncert 2017
  • procesija 2017

  • misa 2017
  • park 2017
  • VRELO NADAHNUĆA 2018 - POZIVNICA
  • Koncert kroz generacije 2017.
  • Procesija Sveta Nedjelja 2017.
  • Sveta misa za vatrogasce 2017.
  • Ludbreški park 2017.

Novi natječaj "VRELO NADAHNUĆA 2018"

Vrelo nadahnuća 2018.

Natječaj Radio Ludbrega „Vrelo nadahnuća“ ove je godine raspisan šesti put zaredom. Osmišljen je s ciljem da se potaknu stvaratelji duhovne tematike da se svojim književnim, glazbenim i likovnim radovima pridruže šeststoljetnom čašćenju Krvi Kristove i proslavi ludbreške Svete nedjelje, a u čitateljima da se probudi ljubav i zanos za očuvanje kulturne, nadasve duhovne baštine i ponuka ih se na zauzetiju izgradnju boljega i ljepšega svijeta. Vrijednost toga poziva, odazvavši se svojim proznim i pjesničkim radovima, prepoznalo je pedesetak autora iz svih dijelova Hrvatske.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Danijela Špoljarić, Jasminka Vugrinec i Mladen Levak izabralo je najuspjelije radove od kojih će pojedini biti javno izvedeni na svečanosti predstavljanja zbornika koji je plod natječaja „Vrelo nadahnuća“.

Dobitnik je priznanja za čuvanje i promicanje kajkavskog izričaja Goran Gatalica čije stvaralaštvo posebnom melodioznošću arhaične kajkavštine i istančanim ritmičkim idejama, u prožetosti duhovne i socijalne tematike, osvješćuje i svjedoči potrebu sakramentalnog života jer kroz sakramente čovjek uči u svim životnim situacijama biti bezuvjetno čovječan.

Nagradu za najbolji književni uradak dobila je Lea Kramar za pjesmu „Zraka nade“ kojom nas je vratila iskonskom iskustvu umjetničkog izričaja ne zadržavajući se na pukoj dopadljivosti, s jedne, ili intelektualnoj proračunatosti, s druge strane. Zbog intuitivnosti i neopterećenosti poetikama, njezina pjesma odražava dubinu i vjerodostojnost, kao i čvrstu teološku utemeljenost. Način na koji je mlada autorica s ludbreškog područja iznijela svoju pjesničku ideju, zaslužuje pozornost i pohvale.

Životnost tiskanog zbornika Vrelo nadahnuća ostvaruje se posredstvom prelijepih i dojmljivih ilustracija, raskošnih pjesničkih slika i snažnih motiva koji su duboko ukorijenjeni u vjeri, okrjepljeni razboritošću i iskustvom, a niču na plodnoj životnoj i umjetničkoj njivi, obrađivanoj pobožnim i težačkim životom, baštinjenoj od naših predaka. Knjiga je to s čijih se stranica iščitava otvorenost životu koji duboko poznaje i krvave žuljeve i otvorene rane, kao i nepokolebljivu ustrajnost i, unatoč svim protivštinama, postojanu životnu vedrinu. Zato je ona štivo koje promiče istinske vrijednosti, ispovijeda važnost traženja Božjih tragova u našemu svijetu, iznjedruje molitveni duh i nasljeduje radost evanđelja u iskustvu životne borbe; vrlo vrijedno štivo koje svakom čitatelju nudi i predah usred svakodnevice i proslavu svakodnevice.

U zbirci su sadržani radovi svih sudionika natječaja, a odlikuju je i ilustracije likovnih umjetnika, članova Likovne sekcije Podravka 72, Alena Gjereka, Anđelka Brkića, Barbare Percač, Borisa Kralja, Marice Jalšovec, Marine Dvorski, Stanka Gjereka i Vesne Martinjak, čiji će radovi biti izloženi povodom promocije zbornika na Sveti petak 31. kolovoza. Tom će prigodom biti predstavljena i knjiga „Na vjeđama djevojčice“ Marije Grgić, prošlogodišnje pobjednice natječaja. Svojim poetskim radovima predstavit će se književni stvaratelji Tatjana Međimorec, Terezija Krušec, Božidar Glavina te nagrađeni autori Lea Kramar i Goran Gatalica. Poetsko-likovnu svečanost uveličat će uvaženi glazbenici Čedo i Matija Antolić.

 

mali-oglasi

Mali oglasi

Predajte Vaš mali oglas online preko weba...

Detaljnije

cjenik

Cjenik usluga

Mali oglasi, radio želje, buđenja, promidžba...

Detaljnije

knjiga-gostiju

Knjiga gostiju

Upišite se u našu knjigu gostiju. Čitajte, komentirajte...

Detaljnije

partneri

Partneri

Suradnja Radija Ludbreg s gradom i općinama

Detaljnije